preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci

 

Upisi u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2019./2020.

 

Na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18) i članka 5. stavka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (Narodne novine 67/14) Ured državne uprave u Vukovarsko- srijemskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti donosi 

Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za šk.god. 2019./2020. za Vukovarsko- srijemsku županiju

Prije upisa u I. razred osnovne škole dijete je dužno pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja koje provodi stručno povjerenstvo škole koju će pohađati prema prijavi prebivališta/boravišta djeteta. Liječnički pregledi i psihofizička procjena djece odvijat će se prema rasporedu o kojem će stručni suradnik pedagog obavijestiti roditelje/ skrbnike djeteta. 

U I. razred osnovne škole upisuju se djeca koja će do 1. travnja 2019. godine navršiti 6 godina.

Za uvrštavanje u popis školskih obveznika djeteta koje nije školski obveznik, a do kraja 2019. godine navršit će 6 godina, roditelj/skrbnik može podnijeti Uredu državne uprave zahtjev najkasnije do 31. ožujka 2019. godine, nakon čega biti izdano Uvjerenje temeljem kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja za upis u I. razred osnovne škole. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dužan je osim Zahtjeva dostaviti i mišljenje stručne službe predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. 

Na zahtjev stručnog povjerenstva škole, sukladno rješenju Ureda, djetetu se može odgoditi upis u prvi razred osnovne škole za jednu školsku godinu. Roditelj koji želi odgoditi upis djeteta za jednu šk. godinu, iz opravdanih razloga, također mora prijaviti dijete za pregled, istaknuti razloge za odgodu stručnom povjerenstvu škole i tek nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta stručno povjerenstvo podnosi zahtjev za odgodu upisa Uredu državne uprave u Vukovar. Dijete kojem je odgođen upis u prvi razred, sljedeće godine bit će uvršteno u popis školskih obveznika radi ponovnog utvrđivanja njegovog psihofizičkog stanja. 

 


OBAVIJEST O PREVENCIJSKIM PREGLEDIMA DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

 

OBAVIJEST O PREVENCIJSKIM PREGLEDIMA DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

 

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom tijekom pandemije COVID-19 i nastavkom obavljanja sistematskih pregleda djece prije upisa u 1. razred OŠ Služba za školsku medicinu daje sljedeće upute:

 

PACIJENTI I PRATNJA - Mjerenje temperature beskontaktno u čekaonici i pacijentu i pratnji (ili na ulazu u ustanovu, ako je tako organizirano) – febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni (jedino zdravi pristupaju pregledu).  

Obavezna dezinfekcija ruku prije ulaska u ordinaciju.

Uputa o potrebi pridržavanja mjera zaštite- febrilni pacijenti i s respiratornim tegobama neće biti primljeni.

Samo jedan roditelj smije biti u pratnji, potrebno je doći točno u termin i ne zadržavati se u prostoru ambulante.

Prije ulasku u ambulantu roditelji ispunjavaju Izjavu o riziku od zaraze korona virusom (Izjava u prilogu ove obavijesti).

 

Popis dokumentacije koju je potrebno dostaviti osobno ili e-poštom (skolskavk@zzjz-vsz.hr)  5 dana   prije termina pregleda nadležnom školskom liječniku:

 

  1. Upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj (Upitnik za roditelje u prilogu ove obavijesti)
  2. Presliku cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona
  3. Popis dodatne dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, eventualno mišljenje predškolske ustanove /vrtića o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi) 
  4. Laboratorijski nalaz i zubna putovnica nisu potrebni ukoliko se pregledi nisu ranije obavili (navedeno roditelji donose sa sobom ukoliko su ranije obavili pregled).

 

Prilozi:

  • Izjava o mogućem riziku zaraze korona virusom
  • Upitnik za roditelje

 

O TERMINIMA PREGLEDA DJECE PRIJE UPISA U 1. RAZRED BIT ĆETE USKORO OBAVIJEŠTENI!


Obavijest o aktivnostima vezanim za upis učenika u 1. razred osnovne škole 2020./21.

 

Obavijest o aktivnostima vezanim za upis učenika u 1. razred osnovne škole 2020./21.

Prema obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u 1. razred osnovne škole.
Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.
Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.
Upisi u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole prema rasporedu kojeg će utvrditi nadležna tijela u županiji temeljem dogovora s osnovnim školama te će o tome obavijestiti roditelje.
U skladu s rokovima iz upute o radu povjerenstava za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.
 
Pedagoginja:
Adela Dekanić, mag.edu.phil., mag.paed.

Koliko je sati?

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

 

e-Upisi

skole.hr

 

HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

 

LEKTIRA

Anketa
U kojoj mjeri se snalaziš na nastavi na daljinu?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 2. 2015.

Ukupno: 137356
Ovaj mjesec: 2144
Ovaj tjedan: 419
Danas: 39
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci / Školska 1, HR-32271 Andrijaševci / os-ibmazuranic-rokovci-andrijasevci.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-rokovci-andrijasevci.skole.hr
preskoči na navigaciju