Dan kruha u našoj školi
Autor: Katarina Klasnić, 22. 10. 2013.
Dan kruha u našoj školi
Ovaj je tjedan obilježen razgovorima o plodovima zemlje pa onda i o pšenici i kruhu. O kruhu se razgovaralo kao o namirnici koju neki imaju u izobilju pa ju čak i bacaju, ali i o namirnici koju neki gotovo i ne poznaju jer odrastaju u krajnjem siromaštvu, tolikom da umiru od gladi. Učenicima je rečeno da kruh treba cijeniti, do kraja iskoristiti, nikada ne bacati. Vjeroučitelj je govorio o vjerskom značenju kruha.
U srijedu, 16.10.2013. god. učenici nižih razreda samostalno su, uz pomoć svojih učitelja, izrađivali različite proizvode od brašna. Većinom su to bile kiflice punjene hrenovkama. Jedan je odjel pravio kalupaše. Učenici III.b razreda pravili su pite od jabuka i bundeva.
Treba napomenuti da su učenici dobili upute što trebaju donijeti (pregače, valjala kuhinjske krpe), ali i kako se higijenski pripremiti za taj dan (odrezati nokte, u školi oprati ruke sapunom, povezati kosu).
Tepsije pune kiflica odvezli su djelatnici pekare Šnajder u Cernu te ih pečene vratili. Učenici su ih nestrpljivo čekali, a onda sve u slast pojeli.
Pite su ispečene u školskoj kuhinji. Treba li reći da se pojelo sve do zadnjega kolača?
Učenici vole ovako osmišljene dane i željeli bi da ih je više.
Pogledajte galeriju slika. Vidjet ćete slike iz svih odjela, a na prve tri se vidi da ni toga, tako različitoga dana, nije izostavljena tjelovježba.
Pedagoginja
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |