preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest roditeljima o planiranom početku nastave od 11. svibnja 2020.g.

Autor: ADELA DEKANIĆ, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

kao što ste već vjerojatno čuli u vijestima i pročitali u tisku od 11. svibnja 2020. trebale bi se otvoriti škole  za učenike od 1. do 4.razreda.

Upute HZJZ i preporuke MZO  vezane za povratak u škole bit će objavljene u virtualnim učionicama, stranici škole i Facebook-u, iste ste obvezni pročitati i proučiti. Nakon što ih proučite, učiteljicama trebate poslati povratnu informaciju s vašom odlukom. Kako biste  odluku donijeli na odgovarajući način, učiteljice će  objaviti i Izjavu koju ćete biti obvezni potpisati i predati, ukoliko se odlučite dijete poslati u školu.  S vašom odlukom obvezni ste upoznati učiteljice (putem ankete koju ste dobili), najkasnije do utorka, 05.05.2020. do 20 sati. Napominjem da su izjavu dužni potpisati oba roditelja, osim ako je riječ o samohranom roditelju ili  skrbniku.

Nakon što me učiteljice upoznaju s brojem učenika koji bi se po vašoj odluci vratili u školu, organizirat ćemo potpisivanje izjava. Izjave će biti moguće potpisati u srijedu 06.05.2020. od 10 -13 sati i u četvrtak 07.05.2020. od 15 -17 sati, isključivo u holu škole, jer ulazak u školu nije moguć zbog propisanih epidemioloških mjera. Molim da kod dolaska ponesete svoje osobne iskaznice i kemijske olovke.

Poštovani roditelji, djeca su najveće bogatstvo koje imamo i iznimno je velika odgovornost na svima nama, jer i pored svih propisanih mjera koje ćemo poduzeti nema jamstva da  virus neće ući u škole.  Stoga je i jasna preporuka HZJZ da se, kada je god to moguće, osigura ostanak djeteta kod kuće.

Upute koje će trebati ispuniti su slijedeće:

Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19, to jest nije starije životne dobi (65 i više godina) niti je kronični bolesnik.

Ulazak u škole po dobnim skupinama. Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojno-obrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine. Djecu i roditelje u prvom razredu osnovne škole pred ulaznim vratima dočekuje učiteljica. Učenici 1. i 3. razreda će ulaziti na stražnji ulaz škole, a učenici 2. i 4. razreda će ulaziti na glavni ulaz.  Roditelji se ne okupljaju na ulazima.

Bolesni roditelji. Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvode djecu iz ustanova niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izlaziti iz kuće.

Bolesna djeca. Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu.

Postupanje djece po ulasku u  školu. Dijete ulazi tako da odlazi pred svoj razred, obuva preobuću, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu/učionicu.

 

Postupajući po uputama škola većinu uputa može ispoštovati, ali škola nije u mogućnosti osigurati toalet koji koristi isključivo jedan razredni odjel u neposrednoj blizini učionice u kojoj taj razred boravi već će se učenici služiti uobičajenim sanitarnim čvorovima. Napominjem da zbog zabrane zapošljavanja djelatnika, u našem slučaju nedostaje jedna spremačica, škola je u mogućnosti osigurati djeci prehranu, u anketi ćete se izjasniti uvezi toga( pravila prehrane vrijede kao i za vrijeme redovne nastave).

Pored svega nabrojanog, donosim vam popis koje sve uvjete treba ispunjavati da biste uopće mogli potpisati i odlučiti o povratku djeteta u školu:

  • oboje smo zaposleni i ne radimo kod kuće te dok smo na poslu, odnosno u vrijeme održavanja nastave od 8.00 do 12.00 sati, nemamo mogućnosti za zbrinjavanje djeteta (samohrani roditelj ili skrbnik izjavljuje samo za sebe);
  • moje/naše dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);
  • niti jedan od ukućana s kojima moje/naše dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijenciju, veća tjelesna/motorička oštećenja), ili su starije životne dobi ( 65 godina i više );
  • niti jedan od ukućana s kojima moje/naše dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze COVID-19;
  • moje/naše dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade;
  • upoznat/i sam/smo s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o dolasku djeteta u školu, boravku u školi i odlasku iz škole i o njima sam/smo upoznali i moje/naše dijete, te mu objasnili kako ih se pridržavati.

     -     izjavljujem/o da u slučaju bilo kakvih promjena u gore navedenim uvjetima dijete nećemo slati u školu.

 

Ukoliko odlučite ostaviti dijete da i dalje prati nastavu na daljinu nastava ostaje ista kao i do sada u komunikaciji s vašim učiteljicama. Nastava na daljinu odvijat će se i dalje iz izbornih predmeta, bez obzira dolazi li dijete u školu ili ostaje kod kuće. 

Ukoliko bude onih koji su se ipak odlučili za povratak djece u školu sve detaljne upute o vremenu dolaska u školu, povratka iz škole, pratnje po dolasku i odlasku, nošenja stvari u školu i iz škole te ostalih bit će objavljene u petak u vašim virtualnim učionicama, gdje će ih postaviti učiteljice.

Dragi roditelji, vremena su izazovna, budimo jedni drugima podrška kako bismo zaštitili naše najmlađe i sve ostale.

Za sve nejasnoće i dodatne informacije slobodno mi se obratite, na vama je vrlo teška odluka, svako vam dobro.

 

S poštovanjem,

 ravnatelj Igor Miličević, prof.

 
Koliko je sati?

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

e-Dnevnik

 

e-Upisi

skole.hr

 

HRVATSKA UDRUGA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

 

LEKTIRA

Anketa
U kojoj mjeri se snalaziš na nastavi na daljinu?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 2. 2015.

Ukupno: 167066
Ovaj mjesec: 219
Ovaj tjedan: 362
Danas: 27
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci / Školska 1, HR-32271 Andrijaševci / os-ibmazuranic-rokovci-andrijasevci.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-rokovci-andrijasevci.skole.hr
preskoči na navigaciju